.

.

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

DIY lusikkalamppu

 Näillä ei ainakaan neulota. Ja aluksi olivat melko jäykät kun puutarhahommissa taisin viime kesänä näitä käyttää, talven aikana ennättäneet ruostuakin varastossa jo!
Mies halusi kokeilla kesken eräistä valaisinta jo kattoon, sovittaakseen lampun johdolle oikeaa pituutta. Valoisa päivä kun oli tuolloin torstaina, niin kuvatkin onnistuivat mukavasti. 
 Tähän asti kaikki sujui hyvin, kunnes kaupasta ostetut kertakäyttö lusikat loppuivat. Ei auttanut muu kuin alkaa etsimään netistä saman merkkisiä lusikoita, ja missä niitä sitten vielä myytäisiin Kuopiossa. Onneksi toinen kauppa löytyi myös, ja siellä lusikkapaketin hinta oli jopa 0,20€ edullisempi. 
 Pojan päiväunien aikaan liimattiin lusikoita, ja juotiin eräskin kuppi kahvia. Lusikoiden etsintä reissulta miehen mukaan oli myös tarttunut ensimmäiset ja oikeastaan myös viimeiset laskiaispulla tälle keväälle :)
 Kuvassa näkyy haalesti lyijykynällä tehtyjä merkkiviivoja, että sain kerrokset kuta kuinkin menemään suoraan. 
 Mies naksutteli pihdeillä kaikki 571 lusikkaa minulle, itsellä olisi ehkä hermo tuohon työvaiheeseen saattanut kärähtää. Onneksi miehellä oli kaksi vapaa päivää, sen aikana saimme lampun tehtyä sekä paljon muitakin rästissä olleita kotitöitä.
 Pojan käydessä nukkumaan yöuniaan alkoi minulla loppu häämöttää lusikoiden liimaus urakassa.
 Ostettiin 575 lusikkaa siinä toivossa, että ne riittävät. Neljä jäi ylimääräiseksi! Kuumaliimaakin meni 13 pötkylää. Ja pieniä liimasta aiheutuneita palovammoja minun etusormeen useampia.
Tässä lampun varjostin valmiina. Varjostin on ostettu IKEA:sta. Halkaisijaltaan 45cm ja pohja väri valkoinen. Tykkään tosi paljon!! Meidän entinen valaisin olohuoneessa oli pelkkä spottivalaisin kolmella lampulla, eli tosi tosi tylsä. Nyt meillä on hieman erikoisempi valaisin, jota ei ehkä joka kodista löydy. 

tiistai 17. helmikuuta 2015

Vauvan myssyjä ja kaulureita jämälangoista

 Jämälanka kuukauden teeman mukaisesti olen kuluttanut pieniin töihin useamman nöttösen jämäkeriä. Näitä kaulureita olen neulonut kärjestä alkaen ja aina sen kokoisia että kerä loppuu päättelykerrokseen. Merinovillasta tulee ihanan pehmoisia! Poikani käyttää näitä omissa leikeissään milloin missäkin tarkoituksessa, suurimmaksi osaksi oman unipupunsa takkina!
 Malli: Kärjestä aloitetut kaulurit, lisäys joka kerroksen 1. silmukan jälkeen.
Langat: Merinovillan jämiä
Puikot: 3,5mm
Kulutus: Yhteensä 83g
Muuta: JyJu nro 13
 Myös näitä vauvan myssyjä on tullut tehtyä useampia, näihin kun saan hyvin kulutettu pieniä kerän loppuja. Keltaiset myssyt (2kpl) on tehty Norwegian sweet baby cap- ohjeella. Lankana Merinovillaa. Ruskea raidallinen sekä kuvista puuttuvat toinen samanmoinen neulottu Novitan Woolista Novitan vauvan kypärämyssy ohjeella. 
Ajattelin viedä näitä KYS:lle vastasyntyneiden osastolle, jos aloitan vielä useammankin myssyn teon! :)

maanantai 2. helmikuuta 2015

Olga sukat

 Minulla on tällä hetkellä jokin pakkomielle ilmeisesti kuluttaa pieniä lankakerän nöttösiä vähän jokaiseen työhön. Näillekään sukille ei ollut välitöntä tarvetta kenelläkään, mutta ei vara venettä kaada. Olga-sukkia en koskaan aikaisemmin ole tehnyt, samalla tyylillä kuitenkin yhdet lapaset aiemmin. Myöskään Isoveli-langasta en ole sukkia neulonut, eikä minusta se kovin hyvin sukkiin sovikaan. Tossut on sitten asia erikseen. 
 Varret on siis neulottu Isoveli-langasta, lisäysten ja kavennusten välissä on aina 3 silmukkaa. Vielä jäi ihan pienet nöttöset kyseisiä lankoja jäljelle. Varren resorin, kantapään ja jalkaterän neuloin sitten 7 Veljeksestä, että mahtuuvat tarvittaessa kenkien sisään. 
Malli: Perussukat Olga-varrella
Langat: Varsi Isoveli Novitalta, jalkaterä 7 Veljestä Novitalta
Puikot: 3,5mm
Kulutus: 116g
Koko: 38

Nämä sukat päättelin tänä aamuna ja ajattelin etten aloita uusia töitä ennen kuin aikaisemmat on tehty loppuun. Aamukahvilla kuitenkin löysin itseni Novita Woolin jämäkerin joukosta, kas kummaa. Ajattelin tehdä ystäväni huhtikuussa syntyvälle vauvalle muutamia asusteita. 

Ainiin, ja tammikuussa en ostanut kuin 2 uutta lankakerää, JIPPII! :D