.

.

tiistai 31. joulukuuta 2013

Kirjoneulelapaset

 Nämä lapaset on tehty Yhteishyvän lapaskilpailun voittajan ohjeella. Peukalon tein toiseen kirjoneuleella, mutta omaa silmää ei miellyttänyt. Purin ja tein yksivärisen. Näin on hyvä. 
 Malli: Yhteishyvän lapaskilpailun voittaja
Lanka: Novitan Nalle ja Roosanauhan harmaa
Puikot: 2,5mm

Ja ihan kivat niistä. Ehkä itselle. Mutta lapasia kyllä on käytössä useammat, joten ehkä kuitenkin talteen.

lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulua ja piirakkaa

 Piirakkasukat Novitan ohjeella. Mukavan jouluiset. Ystävälleni pukinkonttiinhan nämäkin ennättivät! Lanka ihanan muhkeaa, tukevat sukat tuli Limasta. Vähän niin kuin ennen vanhaan oli seiskaveikka...
 Malli: Piirakkasukat, Novita
Lanka: Hjertegarn Lima
Koko: 37
Puikot: 3,5mm pyöröt
 Myös näitä on tullut tehtyä, pistotöinä jouluaiheisia kortteja. Korteiksi kuitenkin melko isotöiset, joten ajattelin ostaa sopivat valokuvakehykset. Olisivatpahan sitten jokavuotinen koriste, ja kehyksissä eivät edes pölyyntyisi! Näitä on vielä minulla jemmassa muutamia, että kun aikaa on niin voisi tehdä loputkin valmiiksi. Näitä aina puuhastelin, kun pikkumiestä nukuttelin. Tai siis odottelin, että nukahtaa. 
Piirakkasukkien saaja sai parhaimman joululahjan, mitä voi ihminen saada. Pikkuisen vauvelin. Ajattelin nämä antaa, kun joulun pyhinä tulevat käymään. Aikaa meni ehkä kaikkiaan 15minuuuttia. Ompelukoneen ystävänä kun minua ei tunneta, niin siistimmätkin olisi varmasti saanut aikaiseksi joku kokeneempi. Trikookankaiden jämiä hyvin näihin sai humpuutettua sekä resoria myös. 

lauantai 14. joulukuuta 2013

Isojalkaiselle pikkuveljelle

 Kiitoksena Tennarisukkien tekemisestä sain hienon Amarylliksen! Ja ruukkukin on niin minulle sopiva. Tilaaja kyseli, mitä on velkaa. Langat+työ? Mitä te tähän vastaisitte??

Ikkunankarmeihin, joita jäljellä oli vielä yksi, laittelin pienokaisen kuvia pitsikehyksiin. Kehykset ostettu aiemmin jo tiimarista. Kuvia laittelin 6kpl, kaikki mustavalkoisia kuvia. Vielä kun tälle keksisi paikan mihin ripustaa.

 Sitten nämä laihat jättiläiset. HUH! Yritäppä neuloa sukat veljelle, jonka sääret on kun hammastikut mutta jalkaterä kokoa 44-45!!!!! 
 Aivan järkyttävä yhdistelmä, ohuet varret ja pitkä jalkaterä. Jos olisin tehnyt miehen silmukkamäärällä varren, eivät ne todellakaan olisi pysyneet ylhäällä. Joten varressa naisen varren silmukkamäärä ja jalkaterässä miehen.
 Lanka: Novitan Nalle, sävy Koivu sekä musta Nalle
Puikot: 3mm
Koko: 44-45
Muuta: Isojalkaiselle pikkuveljelle pukinkonttiin

 Sukkia kuvailin pahimmassa kiireessä omaan jalkaani. Kuten huomaa, sukat jatkuvat ja jatkuvat, lähes loputtomiin. Omassa jalassakin tyhjää tilaa jää vielä monen monta senttiä.
 Nauran. Muuta en voi. Nauroin myös näitä tehdessä, kun ensin kävi omaan jalkaan suureksi. Sitten miehen jalkaan. Nämä on tähän mennessä suurimmat sukat, jotka olen koon puolesta tehnyt! Pikkuveli pyyteli näitä talvikenkiin, joten varret on tehty talvikengän varren mittaiseksi.
 Hieman tuli tuunailtuakin tänään. Ostin paikallisesta Puuilo-liikkeestä puisen tähtiastian. Kaupassa se näytti silmääni hieman pliisulta, joten jotakin sen kaipasi. 
Hieman pitsinauraa ympärille kaksipuoleisella teipillä, niin ilme muuttui sopivasti. Ei kuitenkaan pistä ihan heti silmään, vasta tarkemman katselmuksen jälkeen. Nopea sekä yksinkertainen, joten minä tykkään. 

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Virkattu kissankori ja tölkkiklipsutontut

 Käsityöhaaste oli tälläinen, sainkin jo lahjan Korustamolta, ja tässä pieni muistaminen Hennalle. Eli turkoosista trikookuteesta virkattu pyöreä kori ja tunisialaisella virkkuukoukulla koukukut lapaset :)
 Joku vimma tässä kai on iskenyt näiden matonkuteiden virkkaukseen nyt, kun tuntuu, että ne pitäisi saada kaappien perukoilta pois kuljeksimasta. Vievät kuitenkin kohtalaisen paljon tilaa! Pikkusiskollani on kissanpentu, joten ajattelin virkata kollille oman pesän. 
 Tähän meni ihan mukavasti kuteita, ja kuten huomata saattaa on pohjassakin eri harmaata kuin laidoissa ja myös lisäksi valkoinen raita. Siskoni laittaa tähän kissan oman viltin pohjalle, joten pohja ei sinällään näy minnekkään käytön yhteydessä. Ehkäpä saisin kuvattua joku kerta kissan itse korissaan. Reunojen sisälle virkkasin tukevuutta antamaan rautalankaa, joka on muovilla päällystetty, ettei ole terävä jos sattuu kuteen sisältä törröttämään.Antoi huomattavasti tukevuutta koriin!
Ja lopuksi nämä tölkkiklipsuihin virkatut isosilmäiset tontut! Täältä näin ideaa ja itse sitten kokeilin. Tein erilaisista langanjämistä tonttuja. Nopeastihan nämä valmistuivat ja kun yökylässä ollut nuorin sisarukseni liimaili silmiä, meinasi virkkaajalle jo kiire tulla kun ei liimailijan perässä meinannut pysyä!

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Palmikko pipo

 Pakkaset kun alkoi, niin huomasin yhden asian puuttuvan talvivaatetuksesta. Kuten otsikosta jo todeta saattaa, on kyseessä pipo. Tänä  vuonna haluan pipoon palmikoita.
Linja-autossa matkustaessani tähyilin muiden matkustajien pipoja, sattumoisin aika monella oli tuona pakkasaamuna pipo päässä. Ja vieläpä palmikoita!
Asioiden hoitamisen jälkeen sitten suunnistin kotiin ja edelleen tähyihin muiden pipoja, hieman ajatuksia omaa pipoa varten. Kotiin päästyä olisi tietenkin pitänyt heti saada silmukat luotua, mutta pikkuinen piti huolen siitä, että äidin harrastus saa nyt hetken odottaa.
Lanka: Incawool, Hjertegarn, vajaa kerä tupsuineen päivineen
Puikot: 4mm
Silmukat: 90kpl, palmioita 9kpl
 Päädyin siis peruspipoon maustettuna yhdeksällä palmikolla sekä tupsulla. Palmikot halusin tehdä niin, vai liekkö nämä edes palmikoita, että toinen leteistä kulkee koko ajan päällä ja toinen alla. Eli toisin sanoen palmikoiden letit eivät ylitä millään kerroksella toisiaan.
Kuvassakin vielä tupsu vinksallaan, kun pikkuinen meinasi pipoa jo hieman koekäyttää ronskimmin mitä käyttätarkoitus on!